lauantai 21. maaliskuuta 2015

Lula

Heliskitä ja vuoristoseikkailuja Ruotsissa

Jo perinteeksi muodostunut WLP:n ja WTD:n yhteinen blogimatka järjestettiin tänä vuonna Ruotsin Lapissa,  Riksgränsenissä ja Björklidenissä. Visit Sweden oli suunnitellut meille viikon mittaisen aktiivireissun. Yhteen viikkoon sisältyi enemmän ohjelmaa kuin itse saa aikaiseksi tyyliin kuukaudessa.

Oli Haglöfsin Arctic Weekendiä, vapaalaskua, off pisteitä, iglun rakentamista, koiravaljakkoa, revontulia, jääkiipeilyä, luolastovaellusta, heliskitä, lumivyörykoulutusta, Låktatjåkkon vuoristomajalla yöpymistä ja lumilautailua. Iso kiitos keittiöiden loistaville kokeille ja parrakkaille tarjoilijoille, jotka pitivät meidät kylläisinä koko reissun ajan, ja huom. puhun nyt ruasta! Suurin kiitos Merjalle ja kaikille meistä huolta pitäneille, että selvittiin turvallisesti hengissä kaikista jännistä seikkailuista.

IMG_1804

IMG_1717

IMG_1699

IMG_1839

Suosittelen ehdottomasti lähtemään tonne, varsinkin Björkliden sopii kaikentasoisille laskijoille ja Riksgränsen on offarilaskijan unelma. Parhainta on, ettei aktiviteetit jää pelkästään laskemiseen, vaan valinnanvaraa riittää kaiken aiemmin mainitsemani väliltä. Ei muuta kuin lento Tukholman kautta Kiirunaan ja sieltä autolla noin tunnin matka suoraa tietä perille. Mukavaa vaihtelua!


IMG_1837

IMG_1797

IMG_1795

IMG_1761

IMG_1792

IMG_1781

Helikopteri vei meidät heliskin jälkeen Ruotsin korkeimpaan vuoristomajaan Låktatjåkkolle, jossa 30-vuotta vuoristo-oppaana toiminut Anders Bergwall kertoi meille urastaan. Vuosien varrelle oli mahtunut kaikenlaista, mutta tärkein neuvo, jota hän halusi meille painottaa, oli sanan levittäminen vuoristoturvallisuudesta ja itsensä kouluttamisesta lumivyörytilanteita varten.

IMG_1826

IMG_1835

Kuvia löytyy ihan uskomaton määrä, oma keskittyminen meni suurimmaksi osaksi GoPron kanssa heilumiseen. Videota tulee heti, kun saan purettua materiaalit. Editoinnin parhautta on yrittää tiivistää toi koko reilu parin tunnin setti 5-10 minuuttiin. Sairaan iso vaikeus valita noiden kaikkien videoiden väliltä, on tapahtunut niin epätodellisia juttuja. En olisi koskaan uskonut, että ryömitään lähes 40 metrin syvyydessä maan alla tai hypätään käynnissä olevasta helikopterista vuoren huipulla. Niin eeppisiä asioita, että noista saisi tehtyä helposti täyspitkän dokumenttielokuvan. Tästä reissusta riittää vielä monta tarinaa kerrottavaksi.

IMG_1876

IMG_1809

IMG_1834

IMG_1850

IMG_1856

IMG_1863

Parhainta tää, kun yritin ottaa kuvia mun 50 mm:llä linssillä revontulista. Parasta mitä sain oli nämä, valkotasapaino oli ihan päin peetä ja olin just syönyt illallisella ihan liikaa ja sit pitikin lähteä kipuamaan vasten tuulta ylös kukkulalle. Ei mennyt ihan nappiin, kaaduin kolme kertaa sen pilkkopimeän matkan aikana, vikalla kerralla lensin ukemin ojaan. Kunnon epic fail, mutta ihan nättejä kuvia tuli silti, vaikka ei niissä revontulia näykään.

IMG_1741

IMG_1744

Rakennettiin Natan ja erään saksalaisen kanssa iglu. Ei oltais ikinä uskottu, että se onnistuu kelin vuoksi, mutta siinähän se seisoo!

IMG_1658

IMG_1645

IMG_1685

IMG_8995
CONTACT

wheelslikepowder@gmail.com