maanantai 28. tammikuuta 2013

tiistai 15. tammikuuta 2013

Kea | Deep Red Blues

Past times, present feelings, future hopes...

Tähän aikaan vuodesta tulee aina erityisen ikävä Alaskaan. Lähtölaskenta on kuitenkin alkanut ja lähtöön siis enää 45 päivää... eli kohta näitä tuttuja naamoja ja maisemia pääsee taas näkemään. Tosin vähän hirvittää seurata facebookista kun kaverit Anchoragessa valittelevat sadetta tammikuussa. Lupaattehan lumijumalat mulle puuteria kun vihdoin olen paikalla? Pretty please?
At this time of the year I always start missing AK even more. However the countdown has begun and only 45 days left until departure... so quite soon I will be seeing these familiar faces and views. I'm am a bit horrified about the fact that my facebook friends in Anchorage are complaining about rain in January. Please snowgods promise me some powder once I get there? Pretty please?

IMG_2064
Näkymiä North Douglasin Fish Creek -traililta.

IMG_2086
Zoey -koiraa ei pilvinen sää haittaa, maastosta löytää muiden hylkäämiä lelujakin.

IMG_2110
Maailman mielenkiintoisin jäämuodostelma polun tukkeena. Luultavasti kyseessä on vuoroveden polulle tuomaa jäätä mereltä.

IMG_1298
Tässä mun gradunkirjoitusmaisemat melkein tasan 5 vuotta sitten.

IMG_1297
Miranda piti mulle seuraa :) Paikka siis keskustan kirjasto, josta on aivan huikeat näkymät syystä että se on rakennettu parkkitalon ylimpään kerrokseen. Tämä nerokas ratkaisu on vaihtariäitini ansiota. Hän oli vastaava kirjastonjohtaja kun projekti aloitettiin 90-luvun alussa.

IMG_2146
Ystäväni Lizan ja miehensä vieraana heidän radio-ohjelmassaan pari vuotta sitten. Pääsinpä soittamaan livenä suomalaista indie-musaa ja jutustelemaan Lizan kanssa Suomesta radioaalloille. Lizan oma suursuosikki oli tuolloin suomalainen Eleanoora Rosenholm.

DSC_2102
Keskustan natiivitaidetta Mt Juneaun edustalla! R-A-K-A-S-T-A-N noita turkooseja ja punaisia värejä... muistan joskus käyneeni tuossa vasemmalla näkyvässä kirkkaan sinisessä talossa. Aika erikoinen rakaisu. Sen takana siintääkin vihreäkattoinen kuvernöörin asuinrakennus Governor's Mansion, jossa Sarah Palin kieltäytyi asumasta ja antoi potkut henkilökunnalle. Asui sitten mieluummin Wasillassa lahjusrahoilla rakennetussa järvenrantatalossaan.

DSC_2256
Island Pubissa drinksuilla Mirandan ja Lennonin kanssa.

IMG_1270
Vaihtariperheen kissa Smudge on varmasti jo lähempänä 20-vuotta vanha. Smudge on siis aina ollut läsnä minun käydessäni Alaskassa. Nuorempana se hallitsi kotikatua pistämällä kaikkia kadun kissoja turpaan ja yrittämällä pyydystää kotkanpoikia takapihalla. Aika radikaali tyyppi - huomatkaa myös intensiiviset oranssit silmät!

IMG_1283
Tässä Zoey nuorempana lonkkaleikkauksen jälkeen. Zoeyn molemmat lonkat jouduttiin leikkaamaan rakennevian vuoksi.

IMG_1397
Päivän paras saalis - kohta siis kuningasrapua sitruunavoisulalla napaan.

IMG_1504
Näkymä Mirandan ja Lennonin entisen kodin ovelta. Ihana täysikuu!

DSC_2312
Huippuälykkäitä korppeja keskustan jätelavalla. Huomatkaa kuinka tuo vasemmanpuoleinen kallistaa päätään ja arvioi minua tarkkaan. Melkein pelottaa kun tiedän mihin kaikkeen ne kykenevät. Avaavat ovia ja salpoja ja syövät viattomien työläisten eväitä pickupien lavoilta.

IMG_1310
Mendenhall Glacier lumen peitossa.

IMG_1490
Ulkoilemassa North Douglasissa Zoeyn kanssa. Sammalta suussa.

IMG_1496
Pentuna Zoey oli aika riehakas eikä ainakaan kuunnellut minua - kielsin syömästä sammalta ja eläinten kakkaa!

IMG_1799
Jäätikkönäkymää Douglasin saaren pohjoispäädystä.

IMG_1707
Paikallisia ruputakseja lentokentän edustalla. Olen tainnut kerran tai kaksi kulkea Juneaussa taksilla. Sikakallista koska etäisyydet ovat niin pitkiä ja kilpailu on vähäistä, sillä KAIKILLA on oma auto.

IMG_1936-2
Outer Pointin auringonlasku. Kauneimpia hetkiä ikinä.

perjantai 11. tammikuuta 2013

Kea | Deep Red Blues

Skateboard = complete!

Sain vihdoin postissa Happyhourin Elissa Steamer Guest Model -dekin. Tilasin punaisen 8 tuumaisen dekin korvaamaan rakkaan AK -dekkini jonka ajattelin eläköittää äkkiä ennen kun sen parhaat palat kuluvat viime viikolla opitun puuliin ja miniin droppaamisen myötä pois. Siispä kävimme tänään Javan kanssa hakemassa puuttuvat osat Forumin Ponke'sista, eli trukit, renkaat ja laakerit. Ruuvit, välineet ja grippi löytyivät kotoa jo omasta takaa. Trukkien hinnat pyörivät siinä 50-60 € välillä, renkaat noin 35 € ja laakerit 15 € ylöspäin. Tällä kertaa päätin pitäytyä tyylikkäässä punaisen, mustan ja valkoisen yhdistelmässä ja valitisin Independentin mattamustat trukit, Bonesin punakuvioiset renkaat ja Independentin laakerit. Pitäähän tytön saada olla hieman turhamainen vaikka skedestä onkin kyse, vai mitä sanotte?

elissasteamer

Päätin koota laudan itse, tai ainakin yrittää. Tässä siis teille pikainen opastus dekin kokoamiseen. Työkaluiksi tarvitset: skedetoolin, kapeahkon ruuvarin, terävän mattoveitsen ja ehkä sakset kunnianhimostasi riippuen. Itse selvisin kotoa löytämilläni varusteilla suht hyvin, mitä nyt onnistuin puhkaisemaan sormenpääni juuri sopivasti terävällä mattoveitsellä, mutta se ei sinänsä ollut mitään uutta päivittäisessä elämässäni. Maanantaina onnistuin nimittäin skeitatessa haavoittamaan kantapääni niin että sain akillesjänteen päälle syvän haavan, ja liikkuminen onkin viimepäivinä ollut kieltämättä hieman haastavaa. Lisäksi hoitsu jolle menin heti seuraavana aamuna jalkaa hoidattamaan totesi taas suureksi riemukseni, että tämä olisi oikeastaan pitänyt ommella tai liimata ja nyt on kyllä liian myöhäistä. Story of my life, oikeesti! No, kunhan et siis ole yhtä tumpelo kuin minä, onnistut varmasti tässäkin ilman haavereita.

wheelsbearings

Paritin ensin laakerit ja renkaat. Tykkään itse käyttää trukkia apuna, eli jokaiseen renkaaseen tulee trukin sisältä alkaen prikka, laakeri, spaceri, laakeri, prikka ja mutteri. Ensimmäinen laakeri sujahtaa yleensä suht helposti paikalleen kunhan painat rengasta laakeria vasten trukkia päin. Sen jälkeen vain vastakkaiseen suuntaan unohtamatta tietenkään spaceria välistä. Spaceri on siis tuossa yllä kädessäni näkyvä metallinen hela. Toisen laakerin asettaminen vaatii hieman enemmän voimaa, täytyy myös varoa ettei niitä tunge liian tiukalle niin että spaceri mahtuu hieman liikkumaan laakereiden välissä. Renkaan pitää myös pyöriä hyvin. Jos näin ei ole, saa laakerin helposti irti käyttämällä trukkia apunaan. Trukin päädyllä on helppo kammeta laakeri pois renkaasta ja aloittaa alusta. On myös olemassa laakereita sisäänrakennetuilla spacereilla. Huomiona vielä tähän, että skedeen trukit menee bushingit eli nuo näissä trukeissa punaisena pilkottavat trukkikumit sisäänpäin, kun taas lonkkariin ne menee laudan pituussuuntaan nähden ulospäin. Tämä on nähkääs tarkkaa hommaa!

griptape

Gripin laittaminen saattaa olla tehtävistä kaikkein haastavin. Netistä löytyy kyllä jos jonkinmoista opastetta videolla ja ilman. Helpoiten selviät kun lätkäiset gripin dekin pintaan lähtemättä sen kummemmin kikkailemaan kuvioilla tai muilla. Itse halusin kuitenkin jättää Elissan nimmarin näkyviin laudan keskivaiheille, joten leikkasin gripin sopivasta kohtaa suoraan saksilla poikki. Gripistä kiskaistaan taustapaperi irti jonka jälkeen grippi liimataan dekkiin kiinni taustapaperia apuna käyttäen. Taustapaperilla voit siis helposti siloittaa pinnan ja tasoittaa ilmakuplat raapimatta sormiasi. Kun grippi on sileästi ja kiinteästi paikallaan hangataan sitä voimakkaasti dekin reunaa vasten jollain kestävällä esineellä, kuten esim. mattoveitsen metallireunalla tai ruuvimeisselillä niin, että dekin muoto jää valkoisena grippiin näkyviin ja grippi kuluu ohuemmaksi. Sen jälkeen gripistä leikataan alakautta itseään päin mattoveistä vetämällä ylijäämä irti. Tähän vaiheeseen tarvitset sen terävän mattoveitsen, muuten saattaa päästä muutama ärräpää. Terää kannattaa pitää noin 45° kulmassa. Ja varo sormiasi! Kun ylimenevä grippi on leikattu irti voi reunoja vielä tasoittaa raaputtamalla niitä mattoveitsen terällä tai ylijääneellä gripillä lisää. Gripin ei kuulu mennä dekin reunan yli ja voi mieluusti jäädä millin verran vajaaksikin.

complete

Kun grippi on paikoillaan puhkotaan siihen alakautta ruuvireiät kapeahkolla ruuvarilla. Ruuvit pujotetaan rei'istä ja trukeista läpi ja ruuvataan kiinni muttereilla skedetoolin avulla. Kiristä ruuveja kunnolla muttei liikaa! Näin lauta on lähes valmis skeitattavaksi. Kannat sen vain itsesi mukana lähimmälle hallille ja rupeat testailemaan täytyykö trukkeja vielä kiristää ennen itsensä liiallista satuttamista. Itse en malta odottaa lauantain skeittivuoroa Kontulassa! Oliko tästä postauksesta apua? Ja kysykää vaan lisäohjeita jos voin auttaa! Ehkä mustakin vielä joskus kuoriutuu jonkinlainen ekspertti. Ja kuten Elissan dekissäkin lukee, "...this is for boys only... are you sure you want to do this?" Mä ainakin oon! Pojista viis - tämä on paras harrastus ikinä. :)

torstai 3. tammikuuta 2013

Kea | Deep Red Blues

Twenty Twelve

Muistellaanpa vuotta 2012 kuvilla mun lempiharrastuksista. Paljon on tapahtunut vuodessa. Uusia ystävyyksiä, lautalajeja, kykyjä, taitoja ja kokemuksia. Alamäet, slaidit, ditsit, kaaret, minit, puulit ja olliet - kaikkea on tullut koitettua vähän. Kiitos kaikille jotka olitte kyydissä mukana!
Let's remember the year 2012 with pictures from my favorite pastimes. A lot has happened in a year. New friendships, boardsports, abilities, skills and experiences. I've tried a little bit of everything - downhill, sliding, banks, quarter pipes, half pipes, pools and ollies. Thanks to all who came along for the ride!

7534642238_6cd0af83cf_o
Kesäfiilistelyä lonkkarin, Suvin ja Marinellan kanssa Toukolassa toukokuussa.

7534642700_91e7d6df09_o
Uudenkarhea Baby Killeri ja lemppari-Vansit Suvilahdessa Suvin kuvaamana.

6986864308_8c788d7cd9_o
Kevätsessareiden kuvailua Tähtärillä.

577793_10150894206332154_410658238_n
Ekoja slaidiharjoituksia, polvi taitaa jo olla auki. Polvisuojat meni hankintaan heti seuraavalla viikolla.

599006_10151038765567154_1571717630_n
Ensimmäinen kunnon pommitusmäki Ikaalisissa kesäkuussa.

7534641628_36490533d7_o
Lyhkärin tekoa ja pelleilyä Kalasatamassa keskikesällä.

Aulanko
Alamäkilaskua Aulangolla heinäkuussa.

Aulanko
Ryhmähenkeä!

7698805972_dcd7c8f191_b
HBL:n haastattelussa Suvin kanssa elokuun alussa.

582462_521809981165856_938369166_n
Elokuun lopussa Påminnen driftauksia.

8030055655_7ca5448a3a_b
Dieselin bileissä syyskussa jossa lyhkäri näytettiin.

Skate
Kaksi viikkoa skeittausta alla. Kamat vielä uudenkarheat. Eletään lokakuun loppupuolta.

Skate
Kerään rohkeutta rokkariin.

Skate
Hyvin se meni!

Skate
Pelleilyä Hämeenlinnan Laitoksen pihassa lokakuun lopulla. Maassa ensilumi!

IMG_1632
Rokkaria Laajasalon nutan ditsiin marraskuussa.

8201500810_2a729151fd_b
Ja taas Laitos-hoidossa!

8200408867_819d1b7781_b
Jaksaa rokata.

8201502140_d93d13ca55_b
Kaverikuva.

8201501050_1ef76656ac_b
Väsynyt, mutta onnellinen.

HML
Jaa tämmöseenkin uskaltauduin marraskuun lopulla?

HML
Näemmä joo. Kyllä hiukka hirvitti kun mäki oli kohtisuoraan alas ja täynnä kuoppia ja puunjuuria. En kuitenkaan pannuttanut - sopivassa suhteessa vauhtia, jarrua ja tasapainoa!

27288_10151626077386978_1923854803_n
Testaamassa Sokevan uutta betonipuulia. Siitä otetaan vielä revanssi! Ja tämä ei oikeastaan kuulu joukkoon, sillä kuva on vuoden 2013 ensimmäiseltä päivältä... mutta se petaa varsin hyvin uutta alkanutta vuotta. Jatkoa skeittiharrastuksista seuraa varmasti - stay tuned!

Kuvista kiitos mm. Suville, Marinellalle ja Lahjalle. Ootte parhaita!
Thanks for the pics to Suvi, Marinella and Lahja among others. You're the best!
CONTACT

wheelslikepowder@gmail.com