keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Kea | Deep Red Blues

Bruised and enthused

"To skate or not to skate? There is no question."


IMG_0002

Tulipa tässä eräänä päivänä mieleen ensimmäinen skeittipostaus jonka tein viime syksynä Kontulan hallikauden alkaessa, ja ryhdyin oikein miettimään miten asiat ovat sen jälkeen muuttuneet. Kuvittelin, että skeittaaminen tulisi vain olemaan talvilajini ja jatkaisin lonkkarointia taas normisti kesän tullen. Mutta toisin kävi.

IMG_0003

IMG_0014

Pakko myöntää, että skeittaaminen on enemmän mun juttu ja lonkkarointi tulee vasta kakkosena. Onhan lonkkarilla tosin kivempi kruisia pidempiä matkoja renkaiden ollessa isommat ja pehmeämmät. Mutta valitettavasti minua ei enää saa Tähtärille tai Stadikalle slaidailemaan, vaan menen mieluummin parkkiin treenaamaan rokkareita, ollieita ja fronttikäännöksiä.

IMG_0020

IMG_0023

Kaupunkikruisailussa mukavuus kuitenkin ratkaisee, ja empiirisen tutkimuksen perusteella olen todennut, että minulle mieluisin keino liikkua on normiskedellä jossa on pehmeämmät kruisirenkaat ja jota on PALJON kevyempi kantaa mukanaan kaupoilla ja muuallakin. Samalla dekillä voi sitten myös poiketa parkilla, jos sellainen sattuu matkan varrelle. Ja voihan sitä joskus ottaa molemmat laudat mukaan.

IMG_0016

IMG_0025

Lonkkarin olen kuitenkin ottanut esiin vain muutaman kerran nyt toukokuun aikana. Yhtenä päivänä kruisailin Isiksellä erääseen kokoukseen, Baby Killerin kruisailin jäähyväismatkalleen keskustaan myydäkseni sen sitten saman tien uudelle innokkaalle omistajalle ja Plumin customilla olen käynyt muutamia kertoja surffailemassa asfaltilla Kaivarissa ja Vallilassa.

IMG_0012

IMG_0013

Skeittiparkilla opin joka päivä jotain pientä uutta, ja tulen kotiin väsyneenä ja mustelmilla mutta äärimmäisen onnellisena. Viimeaikaisiin huippuhetkiin on kuulunut ystäväni Lotan kanssa hengailu ja skeittailu, Overboardin bileet Äänivallissa, Pool Partyt Sokevahallissa ja tietenkin myös ne omat skeittisaavutukset...

IMG_0024

IMG_0030

...kuten vaikka se, että viikonlopun jäljiltä huomasin laudassani uudenlaisia kulumia, jotka saivat minut lähes hihkumaan ääneen. Olen vihdoin grindannut aiemmin niin siistejä Indyn trukkejani - fiilis! Monilla on mukanaan jos jonkinmoisia vanhoja kuluneita lautoja, mutta hienointa on tietää, että olen ensin itse koonnut lautani ja gripittänyt sen, skeitannut sillä kohta puolisen vuotta ja aikaansaanut siihen kaikki kulumat omin jaloin. Nämä ovat isoja asioita pienelle tytölle.

IMG_0027

IMG_0028

Toisia kulumia olen löytänyt kengistäni. Kevättalvella ostamani Half Cabit olivat tulleet tiensä päähän jo huhtikuussa (pohjat puhki!), mutta sinnittelin niillä vielä tälle viikolle mukavuus- ja rahoitussyistä. Maanantaina teimme kuitenkin Lotan kanssa skeittauksen lomassa täsmäiskun Ponkesiin uusia kenkiä varten, sillä laskin että olin pitkän viikonlopun aikana skeitannut liki 15 tuntia ja oli jo korkea aika. Alla olevissa kuvissa näkyvät kengät ovat Lotan - ennen ja jälkeen jesari/liquisole-liimaussession.

IMG_0026

IMG_0031

Vielä yksi viimeaikainen saavutus ja luottamustoimi on TRL:n hallituksessa varapuheenjohtajana. Tuntuu kivalta järkätä asioita yhdessä hyvässä porukassa, hyvässä hengessä. Saatiin kerrassaan huipputiimi kasaan. Tuolta sivulta voitte käydä lukemassa meistä kaikista pienet esittelyt ja muistakaahan seurailla Facebookissa, jonne ilmestyy kesän mittaan skeittieventtejä. Aloittelijatkin tervetulleita!

IMG_0032

Haaveissa on kuitenkin ehkä vielä kesän aikana päästä Aulangolle ja Ahvenistolle laskemaan lonkkarilla hieman mäkeä. Täytyy vaan kerätä pirssi täyteen innokkaita kavereita lautoineen ja suojineen päivineen. Onko teillä kokemuksia ja mietteitä tähän lonkkari vs. skeittiasiaan? Is life too short for longboarding? ;)

4 kommenttia:

 1. Mielipide on se, että jokainen tekee sitä mistä ite tykkää! Ite en lonkkaroi enkä juurikaan potkuttele pidempiä matkoja, kun potkivan jalan jalkapöytä ja isovarvas on joskus murtunu eikä diggaa potkimisen aiheuttamasta iskusta. Mutta mummopyörällä pääsee parkilta toiselle ja voi tarvittaessa ottaa kaverin tai pari hinaukseen.

  VastaaPoista
 2. Täällä olis yks innokas lähtee messiin Aulongolle ja Ahvenistolle! Viime kesän A&A-reissu oli huikea, joten tän kesän reissun on oltava huikeempi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mennään ehdottomasti joskus kun saan autoa lainaks!

   Poista

CONTACT

wheelslikepowder@gmail.com