tiistai 15. tammikuuta 2013

Kea | Deep Red Blues

Past times, present feelings, future hopes...

Tähän aikaan vuodesta tulee aina erityisen ikävä Alaskaan. Lähtölaskenta on kuitenkin alkanut ja lähtöön siis enää 45 päivää... eli kohta näitä tuttuja naamoja ja maisemia pääsee taas näkemään. Tosin vähän hirvittää seurata facebookista kun kaverit Anchoragessa valittelevat sadetta tammikuussa. Lupaattehan lumijumalat mulle puuteria kun vihdoin olen paikalla? Pretty please?
At this time of the year I always start missing AK even more. However the countdown has begun and only 45 days left until departure... so quite soon I will be seeing these familiar faces and views. I'm am a bit horrified about the fact that my facebook friends in Anchorage are complaining about rain in January. Please snowgods promise me some powder once I get there? Pretty please?

IMG_2064
Näkymiä North Douglasin Fish Creek -traililta.

IMG_2086
Zoey -koiraa ei pilvinen sää haittaa, maastosta löytää muiden hylkäämiä lelujakin.

IMG_2110
Maailman mielenkiintoisin jäämuodostelma polun tukkeena. Luultavasti kyseessä on vuoroveden polulle tuomaa jäätä mereltä.

IMG_1298
Tässä mun gradunkirjoitusmaisemat melkein tasan 5 vuotta sitten.

IMG_1297
Miranda piti mulle seuraa :) Paikka siis keskustan kirjasto, josta on aivan huikeat näkymät syystä että se on rakennettu parkkitalon ylimpään kerrokseen. Tämä nerokas ratkaisu on vaihtariäitini ansiota. Hän oli vastaava kirjastonjohtaja kun projekti aloitettiin 90-luvun alussa.

IMG_2146
Ystäväni Lizan ja miehensä vieraana heidän radio-ohjelmassaan pari vuotta sitten. Pääsinpä soittamaan livenä suomalaista indie-musaa ja jutustelemaan Lizan kanssa Suomesta radioaalloille. Lizan oma suursuosikki oli tuolloin suomalainen Eleanoora Rosenholm.

DSC_2102
Keskustan natiivitaidetta Mt Juneaun edustalla! R-A-K-A-S-T-A-N noita turkooseja ja punaisia värejä... muistan joskus käyneeni tuossa vasemmalla näkyvässä kirkkaan sinisessä talossa. Aika erikoinen rakaisu. Sen takana siintääkin vihreäkattoinen kuvernöörin asuinrakennus Governor's Mansion, jossa Sarah Palin kieltäytyi asumasta ja antoi potkut henkilökunnalle. Asui sitten mieluummin Wasillassa lahjusrahoilla rakennetussa järvenrantatalossaan.

DSC_2256
Island Pubissa drinksuilla Mirandan ja Lennonin kanssa.

IMG_1270
Vaihtariperheen kissa Smudge on varmasti jo lähempänä 20-vuotta vanha. Smudge on siis aina ollut läsnä minun käydessäni Alaskassa. Nuorempana se hallitsi kotikatua pistämällä kaikkia kadun kissoja turpaan ja yrittämällä pyydystää kotkanpoikia takapihalla. Aika radikaali tyyppi - huomatkaa myös intensiiviset oranssit silmät!

IMG_1283
Tässä Zoey nuorempana lonkkaleikkauksen jälkeen. Zoeyn molemmat lonkat jouduttiin leikkaamaan rakennevian vuoksi.

IMG_1397
Päivän paras saalis - kohta siis kuningasrapua sitruunavoisulalla napaan.

IMG_1504
Näkymä Mirandan ja Lennonin entisen kodin ovelta. Ihana täysikuu!

DSC_2312
Huippuälykkäitä korppeja keskustan jätelavalla. Huomatkaa kuinka tuo vasemmanpuoleinen kallistaa päätään ja arvioi minua tarkkaan. Melkein pelottaa kun tiedän mihin kaikkeen ne kykenevät. Avaavat ovia ja salpoja ja syövät viattomien työläisten eväitä pickupien lavoilta.

IMG_1310
Mendenhall Glacier lumen peitossa.

IMG_1490
Ulkoilemassa North Douglasissa Zoeyn kanssa. Sammalta suussa.

IMG_1496
Pentuna Zoey oli aika riehakas eikä ainakaan kuunnellut minua - kielsin syömästä sammalta ja eläinten kakkaa!

IMG_1799
Jäätikkönäkymää Douglasin saaren pohjoispäädystä.

IMG_1707
Paikallisia ruputakseja lentokentän edustalla. Olen tainnut kerran tai kaksi kulkea Juneaussa taksilla. Sikakallista koska etäisyydet ovat niin pitkiä ja kilpailu on vähäistä, sillä KAIKILLA on oma auto.

IMG_1936-2
Outer Pointin auringonlasku. Kauneimpia hetkiä ikinä.

7 kommenttia:

 1. Your pictures are wonderful (although I was not prepared for this thing in the pot ...) - my absolute favorite is the 5th!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. thanks! do you really mean the view from the Library-pic? :)

   Poista
 2. Teidän blogin kuvat on kauneimpia ikinä. Rakastan ♥

  VastaaPoista
 3. Ihan mielettömän upeita kuvia! :)

  VastaaPoista
 4. vau miten kauniita kuvia ! :---) itellänikin on ollu vähä tuon tyyppinen hetki niinku tuossa viimesessä ruudussa - oltiin menossa ennen kuutta itävallassa lentokentälle, se auringonnousu oli yks hienoimmista hetkistä tähän asti. jospa sitä pääsis joskus kokemaan samanlaista vaikka tuolla Alaskassa! :--)

  VastaaPoista

CONTACT

wheelslikepowder@gmail.com