lauantai 1. joulukuuta 2012

Kea | Deep Red Blues

Powder Room

Alaskan lumisarja jatkuu! Tällä kertaa erittäin ajankohtainen teema, eli pelkkää puuuteria ja lunta pöllyäviä kinoksia... Edellinen osa täällä.
The Alaskan snowseries continues! This time a very current theme, just powder and whirling banks of snow...The previous post here.

DSC03584
More than words! - tässä näkymässä ei sanoilla ole sijaa. Mulle maailman kaunein paikka. Tuolla suoraan edessä on muuten paras paikka rapukatiskalle!

Lost Trail
Kun laskettelualueen sisällä olevat merkityt rinteet on laskettu puuterista paljaaksi on aika siirtyä out of bounds -rinteisiin. Näitä polkuja syntyy äkkiä kun porukka lähtee hajaantumaan pitkin huippuja.

DSC03911
Tässä kuvassa osoitteena East Bowl ja mielin määrin koskematonta puuteria. Ja kuten laseista näkyy niin koko porukka on haltioissaan. Harvemmin tulee otettua kameraa mukaan kun lunta tupruttaa tai kun on muuten vaan pilvistä. Aurinkoisina päivinä näkee ympärilleen ja tekee mieli ottaa kamera esiin. Mutta parhaita muistoja on myös niiltä pilvisiltä päiviltä, kun lunta oli jo paljon ennestään ja lisää tuli koko ajan. Keväällä 2009 sitä oli joinain päivinä niin paljon, että kun kaatui laskiessa, heitti vaan pari kuperkeikkaa ja jatkoi taas matkaa niinkuin mitään ei olisi tapahtunut. Pehmeää ja pöllyävää. Joskus sitä jäi johonkin puunjuureen jumiin eikä päässyt pois, tai kaatui eikä päässyt ylös ennen kuin irroitti laudan, tamppasi lunta ja yritti kammeta itsensä vaivoin ylös. Kerran muistan, että jouduin jopa  pyytämään kanssasuksijalta sauvoja lainaksi päästäkseni ylös. Ne lumipäivät olivat onnea ne. Jälkikäteen kotiin ja tunniksi kuumaan kylpyyn.

DSC03708
Näkymiä East Bowliin haikatessa, Douglasin saaren eteläkärkeen päin.

DSC03912
Jostain syystä East Bowliin tulee lähdettyä harvemmin kuin länsipuolelle. Rinteet ovat ehkä loivempia ja paluu hissille oli ainakin ennen vaikeampaa, sillä Black Beach Chair, eli kartassa vasemmalla näkyvä hissi rakennettiin vasta muutama vuosi sitten valmiiksi.

DSC03880
Tämä paikka on Heavenly Valley. Eli laakso, jonne pääsee laskemaan monelta suunnalta riippuen siitä kuinka pitkälle jaksaa patikalla mennä. Sanoisin että täältä löytyy parhaat linjat ja lumet hyvän päivän sattuessa, mutta paluu Cropley -järven poikki on suhteellisen pitkä ja osan matkasta joutuu yleensä taittamaan jalan tai lykkimällä. Cropley Lake löytyy kartasta oikealta ylhäältä ja suoraan sen yläpuolella onkin Heavenly, joka on täysin valvotun alueen ulkopuolella. Eaglecrestiltä löytyy siis kolmenlaista laskumahdollisuutta: In Bounds, eli täysin valvottuja, suurimmaksi osaksi hoidettuja rinnealueita joissa Ski Patrol on läsnä ja valvoo; Bowl -alueet, eli East ja West, joissa Ski Patrol käy tarkistamassa lumivyöryvaaran mahdollisuudet ja asettamassa sondeja ja räjäyttelemässä pahimmat lipit pois ennen keltaisten kolmioilla merkittyjen porttien avaamista; ja lopuksi vielä Out of Bounds alueet jotka ovat punaisen pätkäraidan ulkopuolella. Siellä jokainen on omalla vastuulla ja ei ole suositeltavaa laskea yksin, tai ainakaan ilman asianmukaista tietoa lumivyöryistä.


DSC00206
Heavenlyn yläpuolella on Hogsback, eli karskisti käännettynä karjun selkä, ja sieltä laskevatkin vain kaikkein kovimmat karjut. Maasto voi olla kokemattomille erittäin vaarallista ja lumivyöryvaara on pysyvä. Yksi tuttuni oli kaatunut siellä laskiessa pahasti ja murtanut leukansa, jonka seurauksena vietti kai ainakin kuukauden puhumatta leuka rautalangalla kiinniommeltuna. Hogsbackin huipun alta lähtee myös kapea kuru nimeltään Shit-for-Brains, joiksi sitä laskeviakin kutsutaan. Aika järjetöntä hommaa.

DSC00203
West Bowlin parhaita paloja, eli pyöreitä, puuterista pulleita kukkuloita. Tämä oli aivan huikea päivä, ja vaikkei sitä kuvasta ehkä heti arvaisikaan huiteli lämpötila siinä -22'C asteen kieppeillä, eli erittäin rapsakkaa! Puuteri oli tosin yhtä pehmeää, kuin ilma oli kylmää.

DSC00212
Vielä riittää laskettavaa!

DSC03587
Pojat odottavat laskuvuoroaan.

DSC03592
Näkymä huipulta levähdyspaikka Eagle's Nestin terassilta itään päin.

DSC03821
West Bowlissa, Pittman's Ridgellä Ski Area Boundary -kyltin luona levähtämässä ennen laskua. Ja tottakai pakollinen kuva backsidesta... tämä taisi olla ystävänpäivänä 2009.

DSC00142
Tuttuja poikia takana tulevassa tuolissa. Taivaalta tulee solkenaan lunta - eli hyvä päivä tiedossa! Jatkoa seuraa pian... stay tuned!

1 kommentti:

  1. Vau! Vaikken erityisesti talvesta pidäkään, niin täytyy kyllä sanoa, että ompa upean näköistä! Mutta varmasti kesälläkin on upeannäköistä tuolla.

    VastaaPoista

CONTACT

wheelslikepowder@gmail.com