maanantai 17. joulukuuta 2012

Kea | Deep Red Blues

"It's such a perfect day..." part 1

Ostin vihdoin Alaskanlennot viime viikolla. Maaliskuun ensimmäistä päivää ja lähtöä odotellessa voisin lätkäistä teille tänne näkyville kuvia joista tulee mieleen eräitä täydellisiä kevättalven päiviä muutama vuosi sitten... kakkososassa sitten ilta- ja yöelämää.
I finally purchased my AK flights last week. While I wait for March 1st and my departure to come around I'll show you some pics which remind me of some of the most magnificent late winter days a few years back... second part will be about nightlife.

DSC_3031
Näkymää oman kodin ikkunasta muutama vuosi sitten. Lunta on kylällä maltillisesti mutta vuorilla sitäkin enemmän!

DSC03719
Matkalla ylös ja aurinkokin alkaa pilkistää pilvenreunan takaa.

DSC03703
Alhaalla laaksossa olevasta parkkipaikasta näkee väkimäärän. Jos joudut tullessa parkkeeraamaan ihan perälle, olet auttamattomasti myöhässä parhailta lumilta.


DSC00267
Aah aurinkoa!

DSC00986
Matkalla East Bowliin päin. Tuo lauta on muuten nykyään mulla Suomessa. Ja voitteko kuvitella, että laudan postittaminen oli halvempaa kuin lennolla mukana roudaaminen. Noh, äidin piti kuitenkin käydä lunastamassa se lentokentän tullista jossa kantit tutkittiin tyyliin suurennuslasilla, jonka jälkeen todettiin että noh, kai sitä on käytetty eikä se siis olekaan tullattavaa kauppatavaraa.

IMG_1588
Noita laseja on juuri nyt ikävä. Fiksuna tyttönä jätin ne maaliskuussa 2011 toisten kamppeiden joukkoon Alaskankellariin odottamaan seuraavaa kertaa. Maaliskuussa 2013 taas nähdään! Kirjaimellisesti.

IMG_2525
Oikealta Lennon, kädessään Rainier = Vitamin R, eli Northwestin parhaimpia oluita, Jenny ja miehekkeensä, eli Lennonin eno Al, sekä tuntematon viiksivallu. Laskupäivät Lennonin laajan suvun kanssa on parhaita!

IMG_2527
Näkymiä Mount Stewartille ja West Bowliin päin.

DSC03907
Porukkaa lähdössä ja tulossa ja mikä parhainta, Pittman's Ridgen portti on auki ja West Bowlissa on vielä koskematonta puuteria!

IMG_2544
Muistan että High Schoolissa yhdellä pojalla oli SMP:n sponssi. Hän joutui kuitenkin käymään koulun kanssa oikeustaistelun siitä saisiko hän käyttää firman retkuja koulussa, sillä he mielsivät kirjainyhdistelmän näin: SMP = smoke more pot. Oikeastihan SMP ei kai tarkoita mitään. Jokainen voi itse keksiä mitä kirjaimet edustavat.

"The question we get asked the most, the thing that many people want to know, what does S-M-P stand for? At different times SMP has used: "skate more parks", "surf more pipes", "snowboard more peaks", "sex money power", "sonic misfit punk" and many more in it's marketing campaigns.

From an official standpoint the brand is registered as "SMP" so strictly speaking, SMP doesn't stand for anything, but depending on what era you grew up in SMP will have used a different slogan in its marketing at the time.

SMP...Some More Possibilities...Seriously Massive Park...Solve My Problem...Shoot My Photo...Simple Minded People...Seriously Moronic Plan...So Much Plastic...?"
Lainaus täältä. Ja poika muuten voitti!

IMG_2549
Porukkaa Eagle's Nestin terassilla taukoilemassa.

lendo
Lennonin pikkuhyppy giffinä.

IMG_2582
Matkalla alas Hooter liftin yläaseman kohdalla.

IMG_2585
Mihin päin mennään? Onko päivä jo pulkassa? One more run? Lennonilla on muuten aina Burtonin tyttöjen laskuhousut. Ja kokoa S. Tasan ei mene onnen lahjat. t. Burtonin koko L.

IMG_1305
Laskemisen jälkeen voikin suunnata koirien kanssa rannalle rentoutumaan ennen iltaa. Zoey näyttää esimerkkiä miten parhaiten selviytyä Alaskan talvesta. Kasvattamalla kunnon turkin!

IMG_2159
Brad, naapurin koira Dolly ja Chuckit kovassa käytössä.

IMG_2168
Alaskan vanhemmat osaavat nauttia elämän pienistä iloista.

IMG_2198
Ja taas mennään! Nuo kumisaappaat on muuten XtraTufit. Eli jokaisen Alaskalaisen peruskalustoon kuuluva osa elämää. Taannoin oli lehdessä juttua siitä, että saappaiden valmistus on siirretty Kiinaan ja laatu on merkittävästi huonontunut. Asialle pantiin siis Alaskan kongressiedustaja Mark Begich, joka tiettävästi ajaa edelleen asiaa siihen suuntaan, että työpaikat saataisiin takaisin jenkkilään ja kaikille Alaskalaisille taas kunnon saappaat. Näistä näkee kylällä jos jonkinmoisia variaatioita. Joistain on varret poikkaistu ja tehty pistokkaat, joissain maaliroiskeita ja toisissa kalansuomuja (hyvin tavallista). Omani ovat vuodelta 1996, (pakollinen hankinta heti Alaskaan saavuttuani), ja vielä kunnossa! Ehkä se kertoo entisaikojen laadusta jotakin. Proudly made in the USA.

IMG_2321
Väsyneitä mutta tyytyväisiä koiria. Nyt kotiin, lepoa, välipalaa ja valmistautumista iltaan!

2 kommenttia:

  1. Oi taas, niin ihania kuvia. <3

    VastaaPoista
  2. wou! aika hulppeeta ja mageet maisemat! aamupuuteri ja aurinko n ehkä parhain näkymä maanpäällä.

    VastaaPoista

CONTACT

wheelslikepowder@gmail.com