sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Lahja

WLP vieraissa

Koska Kea käy läpi valtavaa Alaskan kuvamassaa, lupasin raportoida meidän (Kea, Lahja, Katja ja Reetta) reissusta vähintään yhtä hienoon määränpäähän - Hämeenlinnaan. Hämeenlinnahan on sopivan matkan päässä kun joutuu täältä Suomen perukoilta lähtemään ja siellä on näkemistä ja tekemistä enemmän kuin moni arvaa.
Since Kea is sorting through a crazy load of pics from Alaska, I promised to report from our (Kea, Lahja, Katja and Reetta) trip to an equally astounding destination - Hämeenlinna. Hämeenlinna is at a convenient distance when you have to travel from this neck of the woods and there's more to see and do than you might think.Hämeenlinnalaiset skeittarit on varsin Laitostunutta porukkaa. Vastoin yleistä käsitystä Laitoshoito ei tarkoita passivoitumista. Meno on tosi erilaista kuin Helsingissä, jossa syksy odotetaan, että joku rakentaa ja remppaa hallin valmiiksi. Laitos raksataan ja pyöritetään yhdistysporukalla. DIY - huomattavasti tuntemattomampi käsite monille nykyajan skeittareille kuin WTF ja OMG. Tämä systeemi antaa myös tiettyjä joustoja, eli esim. hallin aukioloajat on suuntaa-antavia ja kun vaan on pokkaa herättää joku avaimen haltija lauantaiaamuna, niin sinne saattaa vaikka päästä privasessareille. Laitoshoito näemmä vaikuttaa skeittitaitoihin, sillä Laitoksen tyypit on ihan törkeen hyviä ja monipuolisia skedeen. Kiva kattella, kiva skeitata messissä.
The skateboarders in Hämeenlinna are quite institutionalized. The name of the park Laitos, means in fact institution. Contrary to common knowledge, being institutionalized doesn't mean being catatonic. The action is very different from Helsinki, where all through the fall they wait for someone to build and fix up the park. Laitos is built and run by an association. DIY is a fairly unknown concept for many skateboarders of today, unlike WTF and OMG. This system also allows for some flexibility, like for example the hours of operation are approximate, so when you just have the guts to call and wake up the keymaster on a Saturday morning, you might just get a private session. Being institutionalized apparently affects skateboarding abilities as well, since the dudes at Laitos are really skilled and well-rounded skaters. Nice to watch, nice to skate with.

Mutta ei tässä vielä kaikki! Hämeenlinnassa on myös Kalpis ja Kalpiksessa voi vielä tähän aikaan syksyä ajaa fillarilla. Siellä oli myös paikalla kuumimmat DH-kissat Elise ja Kadi. Meiän porukasta Kea ja Katja sai pyörät alle, pikaisen opastuksen Eliseltä kuinka ei kannata lentää tankojen yli ja sitten vaan menoksi. Ite nössöilin kameran takana, kun tarvitsen neljä pyörää pystyssä pysymiseen (esim. siis dh-pyörä apupyörillä tai helpommin rullalauta).
But that's not all! Hämeenlinna also hosts Kalpalinna, where you can still ride bikes in November. Present were the hottest DH-babes Elise and Kadi. From our crew Kea and Katja got their wheels on after a quick lesson from Elise on how not to dive over the handle bars and then just GO. I was being a sissy behind the camera, since I need four wheels to stay upright (for example training wheels on a dh-bike or just a skateboard).Lopputulemana tytöt ajeli niin hymyssä suin, että sitä hiekkamäärää ei saa hampaista pois varmaan viikkoon. Lahja kiittää ja kuittaa blogivierailusta, oli mukava käydä kuokkimassa.
The girls ended up riding with such big smiles, that they probably won't get the sand out of their teeth in a week. Lahja thanks for this blog visit, it was nice to drop by.

3 kommenttia:

  1. NIIN fiiliksissä eilisestä edelleen! Ja suurkiitos Lahjalle blogivierailusta... <3

    VastaaPoista
  2. Noni Kea otetaa fillarointi haltuun, täältä löytyy pyöräm kypärä ja panssari. Eli ei muutaku Kalpiksee uudemman kerran!

    VastaaPoista

CONTACT

wheelslikepowder@gmail.com