perjantai 2. marraskuuta 2012

Kea | Deep Red Blues

Virginia is for Lovers ❤

Kingsport, Tennesseestä on vain lyhyt ajomatka Virginian rajalle. Yhtenä päivänä äitini ystävä Earl lähti viemään meitä ajelulle jännittävään "toiseen" osavaltioon. Virginia on yksi kolmestatoista alkuperäisestä osavaltiosta ja sen virallinen nimi onkin Commonwealth of Virginia. Jännää osavaltiossa on sen sijoittuminen Etelän ja Pohjoisen rajamaastoon sekä maantieteellisesti että kulttuurillisesti ja alunperin myös Kentucky ja West Virginia kuuluivat Virginialle. Washington DC:n läheisen sijainnin vuoksi Virginiassa sijaitsee moni kansallinen "virasto" kuten esimerkiksi Pentagon ja CIA:n päämaja Langley. Virginian läntisissä osissa näkymät ovat hyvinkin erilaisia kuin Atlantin rannikolla. Tässä siis omaa kuvasatoa Virginian läntiseltä alueelta!
It's just a short drive from Kingsport, Tennessee to the Virginia border. One day my mom's friend Earl took us for a drive to the exiting "other" state. Virginia is one of the thirteen original states and its official name is Commonwealth of Virginia. What's interesting about the state is how its situated on the border of the North and South, both geographically and culturally. Originally both Kentucky and West Virginia belonged to Virginia. Due to the closeness to Washington DC, many of the national "offices" are located in Virginia, like for example the Pentagon and the CIA headquarters Langley. In the Western parts of Virginia the scenery is quite different from the Atlantic coast. Here are some of my pics from the western region of Virginia!

Edelliset matkapostaukset elokuulta täällä, täällä, täällä, täällä, täällä ja täällä.
The previous travel posts from August here, here, here, here, here and here.

IMG_9097
Holston-jokea reunustavat vehreät puut ja nurmet. Minulle tästä näkymästä tulee mieleen ne kohtaukset O Brother, Where Art Thou? , eli Voi veljet, missä lienet? -elokuvassa, jossa etelänbaptisteja kastetaan jokivedessä, ja jonka varrella matkalaisia viettelevät viheliäiset seireenit. On muuten yks mun kaikkien aikojen lempparielokuvia. Suosittelen kaikille Etelävaltio- ja Clooney-faneille. Ja muutenkin! Tässä muuten Earlin kuvia autenttisesta etelän jokikasteesta 60-luvulta.

IMG_9068
Pikkuteitä ajaessa kävimme myös paikallisten nuorten suosikkihengailupaikalla tai oikeastaan entisaikojen Lover's Lanella. Tämän tunnelin läpi virtaa pieni joki. Oikeastaan joen pitäisi mennä alitse, mutta nyt pääsimme ajamaan veden halki tunnelin toiselle puolelle.

IMG_9076

IMG_9082
Tuo "Jasmine F. is a SLUT" sopii tähän maisemaan niin hyvin. Monenkohan nuoren miehen kanssa Jasmine on käynyt täällä salaa pussailemassa ja muhinoimassa auton takapenkillä? Tässä siis jonkun katkera tilitys.

photo-3
Paikallista asumista perinteisessä valkoisessa talossa jossa pilarit ja moitteettomasti ajettu nurmikko. Nurmikon kunnolla näytetään aina naapureille, että hyvin pyyhkii.

photo-2
Ihana rautatiesilta! Näpsäisty autonikkunasta iPhonella... ja palatakseni elokuviin niin tulee mieleen myös Stand By Me ja sen kohtaukset rautatiesillalla.

Untitled
Daniel Boone Trail kulkee Virginiasta eteenpäin Cumberland Gapille, kolmen osavaltion rajalle. Cumberland Gapista lisää muuten seuraavassa matkapostauksessa... mutta Daniel Boonesta vielä sen verran, että hän oli Davy Crockettin aikalainen (onko muuten tuttu jokimaisema tuossa linkin kuvassa?!?), joka kertomuksen mukaan ei erityisesti edes pitänyt epäkäytännöllisestä pesukarhulakista eli Coonskin Capista ja hänet kuvitettiin se päässä vain elokuva- ja sarjakuvakuvittajien toimesta. Daniel Boone tunnettiin myös leveästä hymystään ja siksi Cherokee-intiaanit kutsuivatkin häntä nimellä "Wide Mouth".

IMG_9099
National Cemetery, eli kansallinen hautausmaa toimii hautapaikkana sotilaille ja sodassa kaatuneille. Tätä hautausmaata värittävät vain kirkkaat kukkapuskat, sillä hautakivet eivät ole täällä pystymallisia vaan maahan laskettuja laattoja.

Untitled
Etelävaltioiden lippu, eli Confederate Flag on kovassa käytössä edelleen. Confederate States -osavaltiot erottautuivat muista yhdistyneistä osavaltioista sisällissodan aikaan 1861-65 ja näihin kuului virallisesti 11 osavaltiota ( South Carolina, Mississippi, Florida, Alabama, Georgia, Louisiana, Texas, Virginia, Arkansas, North Carolina, ja Tennessee) sekä muutama raja-alue. Nykyään lippu on lähinnä Etelävaltioiden yleinen symboli. Toinen vahvasti Etelävaltioihin liittyvä juttu on lempinimi Dixie. Siitä mistä nimi Dixie on alunperin lähtöisin, on olemassa monta teoriaa. Yksi selitys on ranskankielisen Louisianan peruja, jolloin pankissa kymmenen dollarin seteliä kutsuttiin ranskan sanalla kymmenen, eli "dix" ja englanninkieliset ryhtyivät vain puhumaan seteleistä dixieinä. Samalla New Orleansin ja Louisianan alueet tulivat tunnetuiksi Dixielandina. Myöhemmin sana on levinnyt laajempaan käyttöön muihinkin Etelävaltioihin.

bridge
Ei ehkä heti uskoisi että huolestunut ilmeeni johtuu siitä, että pelkään kuolemakseni korkeita paikkoja. Laskettelukeskusten hissit ovat tottakai täysin ok, mutta kaikki muut ihmisten rakentamat korkeat rakennelmat kauhistuttavat ihan hirveästi. Äitiä ei nähtävästi hirvitä yhtään ja Earl nappailee kuvia, sillä en voinut laskea irti noista kaiteista kameraa pidelläkseni. Ainakaan heti.

bridge2

IMG_9121
No lopulta kaivoin iPhonen esiin ja räpsin muutamat kuvat sillalta. Mutta kyllä hirvitti. Mitä jos puhelin tai minä olisimmekin päätyneet joen pohjaan? IIK.

Untitled
Tässä sitten minun ja iPhonen näkemiä maisemia sillalta.

IMG_9158
Virginian viralliset symbolit näkyvät myös heidän tervetuliaistaulussaan, eli cardinal on tuo punainen lintu ja dogwood on tuo puu ja sen kukka. Typerä ilme tuolla tytöllä myös ihan omasta takaa.

IMG_9128
Karatea harrastetaan siis myös tuppukylä Gate Cityssä, Virginiassa. Tosin en tiedä lieneekö vaan 80-luvun Karate Kid -buumin peruja kun noin ränsistyneeltä näyttää?

Untitled
Ollaan Bible Beltillä jossa Jeesus on kaikkivoipa ja Jumala pelastaa. Pätee myös kaupankäyntiin, maalliseen omaisuuteen ja turvallisuuteen.

IMG_9148
Eipä löytynyt koko Scott County, Virginiasta yhtäkään postikorttia. On muuten mun suosikkiharrastus matkoilla - epämääräisten maisemapostikorttien lähettäminen! "Overseas stampsien" eli lentopostimerkkien hinta kohoaa vuosittain muutamalla sentillä ja kustantavat tällä hetkellä suolaisen dollarin ja nicklen (5 senttiä) verran, eli aika kalliiksi tulee.

Untitled
Hauskaa että samalla alueella sekä Dixie, Confederacy ja New Frontier -käsitteet ovat kaikki elinvoimaisia. Tässä kaikille Frontiersmenille sopivat Durango-buutsit. Durango on muuten osavaltio Meksikossa ja kaupunki Texasissa, Coloradossa ja Iowassa. "Durango Boot" on myös peli, mutta oikeastaan kiekonheittopeli, eivätkä tämä saapas tai suomalainen saappaanheitto liity siihen mitenkään. Lisäksi sekä Dodge että Ford ovat keksineet käyttää Durango-nimeä automalleissaan.

IMG_9127
Lakinaisen nimi Daisy N. Compton sai ainakin minut hihittelemään. Jotenkin mielleyhtymät eivät olleet näissä kahdessa nimessä ihan pari.

IMG_9138
Eräässä pikkuisessa leipomossa istuessamme huomasin ikkunassa ötökän. Ilmeisesti minulla on jokin ötökkäkuvafiksaatio... Tämä taitaa olla "Wasp", eli ei ihan ampiainen mutta sen ISOMPI amerikkalainen versio. HUI. Onneksi olin turvassa toisella puolen lasia kamerani kanssa.

IMG_9129
Kahvilan ihastuttavia lasipurkkeja makeisineen. NAM.

IMG_9134 copy
Väsynyt mutta iloinen matkailija Red Velvet cupcaken kimpussa. Ja jossette tienneet niin olen ihan pakkomielteinen cupcake-leipoja. Tälle innostukselle tuli kyllä pieni mutka matkaan kun minulta kiellettiin viime keväänä viljat, mutta kyllä joskus ja varsinkin matkoilla voin tehdä poikkeuksia... ja olen saanut jotkin gluteenittomatkin taikinat onnistumaan. Pula-aikana keksityt Red Velvet-kakut ja cupcaket on muuten suosittuja koko maassa, mutta etenkin Etelässä jossa punaisen värin aikaansaamiseksi käytetään usein punajuurta. Tummuus tulee taikinaan kaakaojauheesta. Kuorrutuksena on yleensä buttercream tai cream cheese frosting. Ja on tuo kyllä mun ehdoton suosikki heti Key Lime cupcaken jälkeen!

1 kommentti:

  1. Toi oli ehkä pirteimmän näkönen hautausmaa ikinä!

    VastaaPoista

CONTACT

wheelslikepowder@gmail.com