sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Kea | Deep Red Blues

Cumberland Gap & Kentucky

Hartain toiveeni on päästä käymään kaikissa Yhdysvaltain osavaltioissa. Ihan vain tästä syystä lähti äitini ystävä Earl viemään minua päiväksi Kentuckyyn. Ajomatkaa kertyi parisen tuntia suuntaansa. Tennesseen puolelta ajetaan pitkän ja leveän tunnelin läpi Kentuckyyn ja tunnelin toiselta puolen lähtee tie vuorenhuipulle, josta pääsee ihailemaan maisemia yläilmoista. Cumberland Gap sijaitsee siis kolmen osavaltion: Kentuckyn, Tennesseen ja Virginian rajalla. Kävimme myös syömässä lähistöllä Middlesboro, KY:n Cracker Barrelissa joka ylpeästi tarjoilee etelän perinneruokia autenttisissa tunnelmissa. Ravintolan ulkopuolellakin oli autenttinen tunnelma, ja siinä periamerikkalaiset istuivat kiikkustuoleissa sulattelemassa aterioitaan. Minä sulattelin 26:tta osavaltiotani. Nyt olen päässyt jo yli puolenvälin. :)
I've always wanted to visit all the states within the United States. And for this sole reason my mother's friend Earl took me all the way to Kentucky for the day. The drive was a couple hours in each direction. From Tennessee you drive through a long and wide tunnel over to Kentucky and from the other side you can access a road up to the mountain top to marvel at the magnificent views. Cumberland Gap is located at the junction of three states: Kentucky, Tennessee and Virginia. We also had lunch at the nearby Middlesboro, KY Cracker Barrel, which proudly serves southern foods in an authentic setting. The outside setting was quite authentic too, with quintessential americans sitting in rocking chairs digesting their meals. I was digesting my 26th state. Now I'm already over halfway there. :)

IMG_9325
Tätä kylttiä varten pysähdyttiin ihan varta vasten Earlin pyynnöstä. Earl on entinen toimittaja ja kuvaaja, ja hän on ollut töissä useissa lehdissä Floridasta Tennesseehen. Viimeksi muistaakseni Birminghamissa, Alabamassa. Nykyään eläkeiässä hän keskittyy kasaamaan kuvakirjaa Appalakkien asukkaista kautta vuosien. Hän onkin kerännyt tätä kirjaa varten aineistoa 60-70 -luvuilta asti. Nyt puuttuu enää rahoitus. Tässä Earlin sivu.

IMG_9277
Cumberland Gapin tunneli avattiin liikenteelle vuonna 1996.

IMG_9281
Kentucky - Unbridled spirit. Unbridled tarkoittaa hillitöntä. Ja tuossa vieressä melko hillitön suomityttö. Lisäksi unbridled tarkoittaa hevosta ilman suitsia. Hevoset ovatkin Kentuckyn yleinen symboli, sillä Louisvillessa, Kentuckyssa järjestetään joka toukokuun ensimmäisenä lauantaina maailmankuulut Kentucky Derby laukkakisat 3-vuotiaille lupauksille Churchill Downsin radalla.

IMG_9301
Dixie Highway

IMG_9322
Matkalla ylös. Tuo mäki olisi muuten lonkkarilla aika vauhdikas...

IMG_9323
Hevonen on päässyt myös Kentuckyn rekisterikilpeen. Ja kun tuossa aiemmin oli puhe George Clooneysta, niin hän on alunperin kotoisin Kentuckysta.

photo 5-3
Puoliksi Virginian ja puoliksi Kentuckyn puolella.

IMG_9299
Earl jäi Kentuckyyn, kun minä hyppäsin Virginiaan.

IMG_9324
Vehreät maisemat yläilmoista. Kolmen osavaltion raja on jossain tuossa järvestä vasemmalle.

IMG_9309
Kaukaisuudessa häämöttää Middlesboro, KY.

photo 3-3
Cracker Barreliin kuuluu aina kauppa ja ravintola. Sisään mennään kaupan kautta joka on ihan täynnä kaikenlaista sälää.

IMG_9232
Vanhat rekisterikilvet ovat mun lemppareita. Mulla olikin joskus kokonainen kokoelma niitä. Suosikki on kuitenkin isän vanhan Fiat Topolinon kilpi U-82 vuodelta 1939.

IMG_9291
Rocking chair eli keinutuoli sanaa käytettiin tiedettävästi ensimmäisen kerran vuonna 1766.

IMG_9288
Tässä tätä autenttista tunnelmaa. Ihanat kiikkustuolit hyvässä käytössä.

IMG_9286

photo 1-4
Paluumatkalla ajoimme Rogersvillen pikkukaupungin läpi, jossa emäntämme Carolyn asui liki kymmenen vuotta.

Untitled
Ja pitihän sitä päästä käymään paikallisessa postissa. Nuo vanhanaikaiset postilokerot on ihan mahtavia!

Untitled
Tässä vielä kerran tämä Rogersvillen paikallinen joulupukki ottamassa iltapäivätirsoja puistonpenkilä.

photo 2-2
Earlin mielestä en saanut poistua Tennesseestä maistamatta Moon Pie -leivosta joka on perinteinen etelän herkku. Välissä siis vaahtokarkkia ja päällä suklaata. Perinteisesti Moon Pie nautitaan RC Colan kanssa, mutta sitä emme tällä kertaa löytäneet.

Edelliset matkapostaukset elokuulta täällä: Vermont 1, Vermont 2, Maine, Rhode Island & Cape Cod, Boston, Tennessee, Virginia ja Jonesborough.
The previous travel posts from August here:Vermont 1, Vermont 2, Maine, Rhode Island & Cape Cod, Boston, Tennessee, Virginia and Jonesborough.

2 kommenttia:

  1. Toi kaikissa/mahdollisimman monessa osavaltiossa kynti tuntuu olevan monen jenkinkin päätavoite, ei ihme, ettei ne ehdi muihin maihin ollenkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, joo niinhän se just menee! Mut pakko kyllä sanoo että moni mun Alaskan tutuista on käyny matkoilla sellasissa maissa mihin monet suomalaiset ei ikipäivänä menis lomalle tai muutenkaan. Siinä kyse on kyllä varmaan siitä että kerta Alaskasta lähtee pois, niin miksei sitä menis reilusti kauemmas samalla vaivalla... ja kunnon elämysmatkalle tottakai.

      Poista

CONTACT

wheelslikepowder@gmail.com