sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Kea | Deep Red Blues

Confidence is half of victory

Itse kukin meistä koki onnistumisen tunteita tänä sunnuntaina kun käytiin taas tuttuun tapaan TRL:n vuorolla Kontulassa. Itse voin nyt listata kuukauden aikana opittuihin juttuihin backside kääntymisen, muutamia näätäsiä fronttikäännösharjoituksia, rock to fakie, rock'n'roll, tänään pienen droppauksen ditsiin ja nyt vihdoin myös vauhdissa pikkupikku ollien. Tänään erityisinspiraatiota tarjosi oheinen video joka löytyi niinkin oudosta paikkaa kuin Steve Caballeron instagramista. Olen seurannut herraa jo jonkin aikaa ja tykkään kovasti! Videolla siis 12-vuotias Alana Smith landaa toisena naisena ikinä McTwist 540:n vertissä ja paikalla ovat Stevie Caballero ja itse herra McTwist eli Mike McGill onnittelemassa. Jatketaan siis itsekin harjoitteluita eteenpäin itsevarmuudella - se on jo puoli voittoa!

Ja kiitos vielä Lahjalle kaikista korvaamattomista neuvoista! Couldn't have done it without you...
All of us experienced some feelings of accomplishment at the Kontula skatepark during the TRL slot this Sunday. I can already say I've learned all of this within a month: backside turns, some half assed frontside turns, rock to fakie, rock'n'roll, today dropping into a little ditch and now finally also a tiny little ollie while moving. Today I also got some extra inspiration from the attached video, which I found in the strangest place - Steve Caballero's instagram feed. I've been following him for a while already and I like! So in the video, 12-year old Alana Smith lands a 540 McTwist as the second female skater ever and present are both Stevie Cab and Mr McTwist himself, Mike McGill to congratulate her. So we will continue practicing too, with confidence - since as they say, confidence is already half of victory!

A special shoutout to Lahja for all your advice and teachings! Couldn't have done it without you...

13 kommenttia:

 1. Kiva jelpata kun sulla on asenne kohdillaan! Toi tahti, millä saat uusia juttuja haltuun, on ollut tosi nopea. Itellä kesti jo noiden juttujen opettelu tosi kauan.

  VastaaPoista
 2. Joo kiitokset täältä meikäläiseltäkin :) ihan huikeeta kun voi pyytää apua ja kaikki jeesaa.

  VastaaPoista
 3. Opetellaan saman tien myös temppujen nimet oikein, eiks jeh? Rock'n'roll on tempun perusmuoto ja siitä on sellaiset yleiset variaatiot kuin rock-to-fakie ja frontside rock'n'roll eli kotoisasti fronttirokkari. Rock'n'roll temppuna sisältää siis sen backsidekäännöksen, joten sitä ei erikseen mainita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomessa porukka puhuu aika paljon bäkkirokkarista, vaikka se ei olekkaan oikein. Teidän blogissa toi korostuu, kun on englanninkielinen versio kanssa, kun ne suomalaiset väännökset ei toimi englanniksi. Temppujen nimet on kyllä melkonen suo ylipäätään niin lumella kun rullillakin. Parikymmentä vuotta kun lukee Thrasheria niin saattaa päästä vähän kärryille :)

   Poista
  2. hahaa. joo oon huomannu että termistö on melkonen suo. sen lisäks monien alottavien on vaikea käsittää et frontside tosiaan menee järjenvastasesti vastapäivään reguna eikä päinvastoin. osaatko vielä sanoo kun jenkit puhuu pivotista, eli onko pivot yhtä kuin käännös vai mitä? täytyy varmaan pistää se Thrasher nyt pikimmiten tilaukseen niin että sitä ehkä joskus voi vielä sanoa tietävänsä jostakin jotain. :)

   Poista
 4. Pivot on tosiaan käännös (koparilla) missä ei liu'uta, eli tullaan kohtisuoraan ylös putkelle. Jos liu'utaan, se on 5-0 ja sellanen normaali käännös missä tulee sivuttaisliikettä ja kilautetaan koparia, mutta ei varsinaisesti liu'uta putkella, sanotaan usein slashiksi. Frontti ja bäkki on kaaressa tosiaan hieman hämäävät, mutta nimeäminen tulee samalla logiikalla kun flättireilissäkin - jos putki on vatsan puolella on kyseessä frontside ja selän puolella backside. Eli kaaressa kopari on vähän niinkuin se flättireili. Tai ainakin silleen minä olen nuo itselleni järkeillyt.

  VastaaPoista
 5. Eiks toi frontside indy oo hieno temppu niin paipissa kuin vertissäkin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lahjahan heittäyty vitsikkääksi. Osaatko itsekään kertoa miksi tuollaista temppua ei ole olemassa?

   Poista
  2. Osaan. Mutta muutaman kerran esim. suomalaisia laskukisojen tv-lähetyksiä yhden temppunatsin kanssa katsoneena tiedän, että Sami Saarenpää ei taida osata (muuten kyllä loistava kommentaattori/selostaja btw).

   Poista
 6. indy on aina frontside?! ihanaa kun te ootte kaapannu tän kommenttiboksin. saan mäkin väjän jännitystä elämään! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se on niin kauheen vanhanaikaista jutella avomiehensä kanssa esim. face to face, toisten kommentiboksit toimii paljon paremmin! Indy on backsidepuolen ote, fronside airiin kuuluu indy ilman, että sitä erikseen mainitaan. Eli "Frontside indy" on vaan frontside air. Backside indyn puolestaan voi tehdä.

   Poista
  2. Te ootte kyllä mahtavia! :)

   Poista

CONTACT

wheelslikepowder@gmail.com