tiistai 10. heinäkuuta 2012

Kea | Deep Red Blues

Feels like Alaskan powder on wheels...Jokunen viikko sitten sain mahdollisuuden koittaa uutta custom lonkkaria, jonka ystäväni oli tuonut mukanaan grillijuhliin. Hän kutsui sitä uudeksi tyttöystäväkseen, kertoi ettei enää poistu kotoa ilman sitä ja sanoi sen olevan parasta miesmuistiin. Aloitettuani lonkkaroinnin viime vuonna Lushin laudoilla ja tänä vuonna Lushin Stallionilla sain keväällä mahdollisuuden kokeilla muitakin lautoja. Rakastuin heti palavasti alamäkilautoihin siitä yksinkertaisesta syystä, että ne ovat lähempänä maan pintaa ja siitä että jäykemmällä laudalla on vain jämäkämpi fiilis. Ne olivat minun juttuni! Verrattuani Earthwingin Supermodelia ja Raynen Isistä totesin, että Isis oli minulle kuin tehty. Tosin oli myös juuri minun tuuriani, että se oli jo lakkautettu pro-malli joka tehtiin Brianne Daviesiä varten, eikä sitä löytynyt enää mistään. Raynen Baby Killer eli Killswitchin pienempi versio oli lauta jonka päädyin hankkimaan. Se on kovin samanlainen kuin Isis ja ihastuinkin siihen heti. Viime viikolla kuin sattuman kaupalla sain vihdoin oman Isiksenikin (tästä lisää myöhemmin)!!! Kaiken tämän pohdinnan jälkeen luulin siis, etteivät joustavammat pintailit, kuten tämä custom lauta mitenkään voisi olla minua varten. Vastahakoisesti nousin laudalle ja lähdin kruisailemaan pihan ympäri jossa grillasimme, ja päästyäni alkuun en vain pystynyt lopettamaan. Jatkoin ja jatkoin potkuttelua jopa tunnin ajan ja jouduin melkein pyytelemään anteeksi, että olin kaapannut laudan niin pitkäksi aikaa. Se oli niin koukuttava! Kerroin ystävälleni, että se oli kuin Alaskan puuteria renkailla. :D
Some weeks ago I got the opportunity to try out a new custom-made longboard that a friend had brought with him to a BBQ. He called it his new girlfriend, said he doesn’t leave home without it anymore and that it’s basically the best thing since man invented wheels.  After having started longboarding last year on Lush Longboards and this season on a Lush Stallion, I got the chance to try out some other boards as well. I immediately fell in love with downhill decks for the simple reason of being closer to the ground and for a more firm feeling on a stiffer board. Just my thing! After comparing an Earthwing Supermodel and the Rayne Isis I concluded that the Isis was like made for me. Though it was just my luck that it was a discontinued pro-model previously made for Brianne Davies and couldn’t be found anywhere anymore. Rayne’s Baby Killer a.k.a. the smaller version of the Killswitch was the one I ended up getting. It's quite similar to the Isis and I instantly fell in love with it as well. Last week I totally lucked out and got my own Isis (more about this later)!!! So, after all this pondering I figured a pintail, like this custom board, simply wouldn’t be my cup of tea. Reluctantly I got on the board and started cruising around the little courtyard we were barbecuing in and after getting the hang of it, I just couldn’t stop. I just kept going for an hour or more and almost felt the need to apologize for stealing away the board for such a long time. It was completely addictive! I told my friend the board felt like Alaskan powder on wheels. :D


Muutama viikko tämän jälkeen olimme Tähtitorninmäellä Longboardettesin Longboarding for Beginners –tapahtumassa. Kun tapahtuma oli ohi keräsimme testilautoja kasaan jolloin huomasin, että yksi Boardsportilta saaduista Plumin lainalaudoista oli hyvin samankaltainen kuin lauta jota olin "koeajanut" grillijuhlissa. Tapahtuman jälkeen tutustuin Plumin nettisivuihin ja täytin tiedustelulomakkeen jossa kerroin kiinnostuksestani tähän taianomaiseen lautaan. Kerroin myös, että olin kuvannut sitä sanoin ”Alaskan puuteria renkailla”. Seuraavana päivänä sain vastauksen Jegi Pekkalalta, joka on näiden uskomattomien käsintehtyjen lautojen taikuri. Hän vaikutti yhtä innostuneelta tästä laudasta kuin minäkin ja piti kuvauksestani niin paljon, että kertoi ehkä joutuvansa käyttämään sitä joskus  tulevaisuudessa. :) Näin pyörät todella lähtivät pyörimään. Marinella oli sattumalta myös ihastunut samaan lautaan edellisenä päivänä, joten päädyimme molemmat tilaamaan saman laudan hieman eri spekseillä. Trukit ja renkaat pitää tilata erikseen ja olenkin tutkinut mahdollisuutta hankkia ne hieman edullisemmin lähtiessäni USA:han matkoille elokuussa. Joten mitä opimme tästä? Olkaa rohkeita, kokeilkaa uusia asioita (ja lautoja!) ja voitte yllättyä! Ja tutustukaa ihmeessä Jegin nettisivuihin. Joitakin malleja saa jopa omilla grafiikoilla. Nyt yritän vain pysyä nahoissani elokuun loppuun asti jolloin saan lautani vihdon kasaan ja alle.

A few weeks after that we were at the Observatory in Helsinki for the Longboarding for Beginners -event by the Longboardettes. After the event was over and we were collecting all the boards, I noticed that one of the Plum-boards supplied as samples from Boardsport was almost the same as the one I’d loved so much at the BBQ. After the event I looked into Plum’s website and filled out the contact form expressing an interest in this magical board – and mentioned “Alaskan powder on wheels”. The following day I got a reply from Jegi Pekkala, the wizard of these wonderful handmade boards. He seemed equally enthused about this board and liked my description of it so much, he said he might even have to use my quote somewhere in the future. :) Now the wheels had truly been put into motion. Coincidentally Marinella had fallen for the same exact board the previous day and so we both ended up ordering the same board with slightly different specs. The trucks and wheels have to be ordered separately and I’m looking into getting them for a more affordable price while I’m traveling in the US this August. So, as a conclusion - be brave, try out new things (and boards!) you might be surprised! And look into Jegi’s website.  For some of the models you can even get your own custom graphics. Now I’m just trying to hold my horses until late August when I’ll have my board assembled and ready to be ridden.
PS. Voitteko nyt arvata mistä tämän blogin nimi tuli?!? ”Alaskan puuteria renkailla”, ”feels like Alaskan powder on wheels” tai ”Wheels like powder”?


PS. Now can you guess where the name of this blog came from?!? “Alaskan powder on wheels”, “feels like Alaskan powder on wheels” or “Wheels like powder”!

16 kommenttia:

 1. oon niin fiiliksissä tästä blogista, keep it up ! ois kuitenki kiva saada jotain infoo blogin pitäjistä kun suvi on oikeestaan ainoo kunnolla tutuks tullu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jees ihan super kuulla, et jengi diggaa! Teitä ja meitä vartenhan tää on :) Pidetään yhtä, sekä sessareilla että kommenttilootassa!

   Poista
 2. Tsekkaapas noi meidän kuvat tosta ylhäältä, niitä klikkaamalla tulee snadit kyselyt esille mitkä ollaan täytelty ;) Laajempia infoja ehkä mahd tulossa postausten muodossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mulle ei jostai syystä näy ne kuvat enää tos ylhääl :( mutta joo klikkailen sitte ku taas näkyy !

   Poista
  2. mullakaan ei oo kuvia :o

   Poista
  3. Kuvat näkyy vaan etusivulla, tällee postauskohtasesti banneri pienenee :) ELI painakaa tota WLP:n logoa niin pääsette etusivulle missä ne kuvat näkyypi! Infotkaa jossei natsaa! Tää on niin hitech tää leiska et vaatii vähän totuttelua heh

   Poista
 3. Mukavaa tekstiä mitä lukea. Lähtiskö vielä itekki iltalaskulle ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täältä suositellaan lähtemään!! Itsekin tekisi mieli mutta alkaa oleen nukkumaanmenoaika.

   Poista
  2. Mun iltalasku oli kotimatka. On se Helsinginkin kesä ihana kun voi kruisailla pitkin rantoja illan pehmeässä viileydessä ja valossa.

   Poista
 4. meinaatteko tehda jonkinlaista perus infopostausta lajista? oon yrittany ite esimerkiks selvitella miten noi erimuotoiset laudat eroo toisistaa ja millaseen lenoon mikakin on tarkotettu mut tietoo on kyl jotenkin kauheen vaikee loytaa tai ainakaan kunnollista sellasta nii olis ehka jees kuulla teian omia mielipiteita ja just lisaa tan tylisia postauksia! tosin ntkin oli valilla vaikee hahmottaa minkatylisesta/muotosesta laudasta puhuit millokin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo toki voidaan tehdä sen pohjalta mitä itse asiasta tiedetään, ollaan kaikki suht uusia lajin parissa, mutta kyllä meiltäkin parit vinkit löytyy! Voidaan laittaa vaikka kuvia laudoista ja tekstit viereen. Lonkkarointipostauksia tulossa hurjasti lisää vielä, tää blogi on nyt vasta ottamassa ensimmäisiä askeliaan, joten ehtii kehittyä vielä. Ja postaustoiveet otetaan aina ilolla vastaan, kiitos siitä!

   Poista
  2. Voin yrittää kyhätä lautapostauksen vielä tällä viikolla :)

   Poista
  3. Joo, tehdään ehdottomasti! :)

   Poista
 5. Ootteko te sitte skeitannu ennen longboard-innostusta? Ite rullailen normi skeitillä ja oon miettiny et kuinka erilaisen tuntune lonkkari sit on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä yritin joskus, mutta eihän siitä mitään tullut. Suvi on vissiin rullannut meistä eniten, joten Suvi varmaan osaa vastata tähän. Mutta siis, kokeilin tovi sitten skedeä eikä onnistu edelleenkään. Kyllä toi lonkkarimeininki on paljon iisimpää! Paitsi sitten, kun siirrytään pommittaan alamäkiä (; Eli onhan niissä eroja, tuu testaan joku kerta!

   Poista

CONTACT

wheelslikepowder@gmail.com